Rockin' Wouw;
Re-living the fifties & sixties!!

Welkom op onze Rockin' website.....

  Wij, Walter en Niels, twee ''relatief'' jonge gasten woonachtig in Wouw hebben elkaar ongeveer 13 jaar geleden leren kennen. Al gauw blijkt dat we allebei een passie hebben voor alles wat met de fifties en sixties te maken heeft. We zijn beide liefhebbers van rock & roll, jukeboxen, oldtimers, etc. Zo is er in de loop der jaren tussen ons een hechte vriendschap ontstaan. Sindsdien bezoeken we samen regelmatig rock & roll evenementen, concerten, platenbeurzen e.d.

5 jaar geleden zijn we per toeval mede organisatoren geworden van Elvis Dag Kruisland. Dit vonden wij erg leuk om te doen en dat smaakte naar meer. Sindsdien liepen we met de gedachte rond over hoe ''gaaf'' het zou zijn een eigen rock & roll festival te organiseren. Vorig jaar diende deze kans zich aan...

Door de beëindiging van een evenement bij ons stamcafé Café/Zalen Donkenhof in Wouw konden wij onze droom verwezenlijken. We hadden al eens met de eigenaar van het café, Maurice Broeren, over onze ideeën gesproken. Hij gaf ons dan ook carte blanche om de plannen tot uitvoer te brengen. We hebben sponsoren gezocht om het evenement te financieren en een aantal vrijwilligers om ons te helpen. Dit alles tezamen heeft op 11 september 2016 geresulteerd en een zeer succesvolle eerste editie van Rockin' Wouw!

Maar wij willen meer en dus hebben we besloten dat Rockin' Wouw een jaarlijks terugkerend gratis rock & roll evenement gaat worden. Elke 2de zondag in september, tegelijk met de Wouwse kermis, kunt u genieten van ons gratis te bezoeken fifties en sixties festival.

Ondertussen organiseren we nu ook platenbeurzen en fifties en sixties evenementen in opdracht.

Wij willen groter, mooier , beter en streven naar perfectie.

Rockin' Wouw Rocks!!

 

Even voorstellen...

Walter Voorheijen

Walter Voorheijen

Organisatie

Mijn naam is Walter Voorheijen. 40 jaar geleden geboren in Wouw. Ik woon daar nog steeds en ga er waarschijnlijk ook nooit meer weg. Ik ben getrouwd, heb 2 dochters en een hond. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als monteur in de plaatselijke garage. Van kleins af aan ben ik beïnvloed door de muziek uit de jaren '50 en '60. Mijn vader was fan van Buddy Holly en had verder een grote voorliefde voor de The Rolling Stones, Roy Orbison, Fats Domino,etc. Ook was hij helemaal weg van jukeboxen en oldtimers. Een keer per jaar mocht ik ook mee naar Rock around the jukebox in Rosmalen. Als jongetje keek ik mijn ogen uit en nu nog steeds overigens! Toen ik op 5 jarige leeftijd de documentaire This is Elvis op tv zag is het ''virus'' pas echt begonnen... Vanaf toen was ik Elvis fan! In de loop der jaren begon de interesse in de fifties en sixties, mede door mijn vader aangewakkerd, die er helaas niet meer is, steeds grotere vormen aan te nemen en is het uiteindelijk mijn grootste hobby geworden. Inmiddels heb ik een mooie verzameling vinyl en bakkelietplaten opgebouwd en ben ik ook in het bezit van alweer mijn 3e jukebox. Een Ami J200 uit 1959. A dream came true!! En nu dus, sinds enkele jaren, organiseer ik samen met mijn makker Niels en ons team allerlei evenementen die met de fifties en sixties, Elvis en Amerika te maken hebben, met als hoofdevenement onze grote trots Rockin' Wouw! Uiteraard hoop ik jullie allemaal te zien op één van onze evenementen...

Niels Bakker

Niels Bakker

Organisatie

Ik ben Niels, 43 jaar en Elvis fan in hard en nieren. Geboren in Ermelo, getogen in Utrecht en nu neergestreken in Wouw. Mijn tweede grote passie is het draaien van vinyl. Van een zeer uitgebreide Elvis collectie tot Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Sam Cooke,Sun records en nog veel meer. Dankzij de inzet van ons hele team zijn wij in staat onze dromen te realiseren. We gaan nu alweer voor de derde editie en dat beloofd wederom een spektakel te worden. TCB

Maurice Broere

Maurice Broere

Hoofdsponser en creativeling...

Toen Walter en Niels bij mij kwamen met hun idee voor Rockín' Wouw was ik meteen enthousiast. Het eerste idee was eigenlijk een band met wat standjes rondom het thema 50‘s&60’s maar gaandeweg hebben we elkaar gek gemaakt en bedachten we een buitenevenement met meerdere bands, een truck met oplegger als podium en vette rook van de BBQ. En stands waar geen prul maar goeie spullen werden verkocht die passen bij het thema. Bedenken is 1 maar hoe gaat het dan uiteindelijk uitpakken, dat is de vraag. Toen onze eerste editie van start ging, de bands speelden, het publiek toestroomde en het weer prachtig was beleefden we met zijn allen een euforisch moment. Je hebt een beeld van hoe je evenement eruit moet zien en als dan alles klopt geeft dat een enorme kick. De komende editie gaan we er natuurlijk weer voor zorgen dat het een topevenement wordt want dit smaakt naar meer!

Jacky Verbraak

Jacky Verbraak

Vrijwilliger, verkeersregelaar, manusje van alles...

Mijn naam is Jacky verbraak, 46 jaar geleden geboren en getogen in ons dorpke Wouw. Mijn eerste LP die ik kreeg als manneke van 12 was een verzamel album van Elvis. Helemaal grijs gedraaid!! Man wat was ik trots en wat vond ik die muziek leuk. Ergens is toen die voorliefde voor oude rock ontstaan. Ik woon nog steeds in Wouw, inmiddels met mijn vrouw en 2 kinderen. In het dagelijkse leven ben ik kwaliteitsmanager bij AAFM Facility Management. Met mijn nette pak aan naar het werk. Maar thuis graag snel weer in de spijkerbroek en Harley-shirt, want naast sporten is motorrijden mijn allergrootste hobby. En juist daar is mijn interesse voor rockabily muziek de laatste jaren weer aangestoken. Heerlijk die muziek tijdens old-timer treffens. Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken toen Walter en Niels vroegen om te helpen om zo iets moois ook in ons dorpke Wouw te gaan organiseren. Rockin’Wouw; ik hoop dat veel mensen er van gaan genieten.

Paul Hereijgers

Paul Hereijgers

Vrijwilliger, verkeersregelaar, manusje van alles...

Ik ben Paul, 45 jaar jong, getrouwd en 2 kids. Sinds jaar en dag ben ik gecharmeerd van old-timers, jukeboxen en de jaren '50 en '60'. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de bouwclub van carnavalsclub BC We Zen Wir De Leste. Toen ik gevraagd werd door mijn 2 vrienden uit Wouw om vrijwilliger te worden bij dit prachtige evenement kon ik geen nee zeggen, blij dat ik er nu onderdeel van uit mag maken. Ik houd tenslotte van gezelligheid!!